Brandsikring af stråtag

Du kan få en billigere forsikring hvis du brandsikre dit stråtag med brandisolering. Det er ikke et lovkrav, at man skal have brandsikring af stråtag. Men de fleste vælger alligevel i dag at gøre det på deres nye stråtag. Bl.a. fordi det kan give nedslag i forsikringspræmien, hos flere forsikringsselskaber. Forsikringsforhold er som bekendt, ofte noget af en jungle at finde ud af. Der er nogle selskaber som giver nedslag i forsikringspræmien på både hus og indbo, ved brandsikring af stråtag. Andre gør ikke, og nogle vil slet ikke forsikre stråtækte huse.

Såfremt forsikringsselskaberne skal godkende brandsikring af stråtag, skal denne udføres i henhold til Dansk Brand- og sikringsteknisk Instituts vejledning (DBI nr. 29). Derfor – kontakt altid dit eget selskab ved projektering af nyt hus, omtækning og ombygning.

 

Anvendte metoder til brandsikring af stråtag

Der findes i princippet to måder at lave brandsikring af stråtag på. Enten ved at hindre lufttilførsel til tagets underside, eller ved at imprægnere tagets over –og evt. underside med en brandhæmmende væske.

Hindring af lufttilførsel til tagets underside kan udføres enten ved montering af undertagsgips eller med en brandhæmmende dug. I dag anvender vi oftest Sepatec-brandisolering, der er en prisbillig og effektiv branddug, der er ikke-brandbar og diffusionsåben. Den oplægges direkte på lægterne, så bagsiden af stråtaget beskyttes.

Metoden er som nævnt den hyppigst anvendte til brandsikring af stråtag i dag, men man skal være opmærksom på, at systemet kun kan anvendes i forbindelse med nytækning.

 

Certifikat og garanti ved brandsikring af stråtag

Når vi har oplagt Sepatec-brandisolering på dit tag, udfylder vi et certifikat som garanti for, at dit hus er forsvarligt brandisoleret efter gældende normer og principper. Certifikatet kan herefter sendes til dit forsikringsselskab, som dokumentation.

Se evt. mere om Sepatec her www.sepatec.dk

Kontakt os i dag og modtag et uforpligtende tilbud

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål vedrørende; brandsikring af dit stråtag på 40 46 36 74 eller post@johnbriston.dk.

brandsikring af stråtag